Autisme kan worden behandeld met stofje uit Broccoli
Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat een uit Broccoli geïsoleerde stof autisten communicatiever kan maken. Wetenschappers schrijven dat een dagelijkse dosis van de stof sulforafaan het gedrag positief beïnvloed en de communicatie vaardigheden van mensen met autisme verbetert.
De stof die in bloemkool, broccoli en diverse andere koolsoorten voorkomt kan kanker voorkomen en werkt goed voor mensen met longaandoeningen zoals COPD. Nu blijkt dat ook mensen met autisme hier baat bij hebben.
In het onderzoek heeft men 40 autistische jongens en mannen in de leeftijd tussen de 13 en 27 jaar iedere dag een pil met sulforafaan of een placebo. Uit de vragenlijsten tijdens dit onderzoek blijkt dat het gedrag en de communicatie van de deelnemers tijdens het onderzoek sterk verbeterde bij de proefpersonen die sulforafaan slikten. Ze werden ook rustiger en hadden minder last van ritueel gedrag.
Een klein percentage – 1 a 2 procent – van de wereldbevolking lijdt aan autisme.
Over de oorzaken van autisme is nog maar weinig bekend, mensen met autisme hebben last van oxidatieve stress, schadelijke bijproducten in cellen die ontstekingen kunnen veroorzaken, DNA beschadigen en leiden tot andere chronische ziektes.
Sulforafaan helpt het lichaam tegen die stress te beschermen.
Volgens hoofdonderzoeker Paul Talalay is dit het eerste bewijs voor de behandeling van autisme die symptomen verzacht door enkele van de onderliggende cellulaire problemen aan te pakken. Paul doet al 25 jaar onderzoek naar stoffen uit groenten.
Artikel is gebaseerd op inhoud van John Hopkins Medicine.